Akhtamar 10 ετών, Αποσταγματοποιία Ararat (Αρμενία)

Γιώργος Βέκιος.

Η Αρμενία και γενικά η περιοχή του Καυκάσου, θεωρείται η κοιτίδα της σύγχρονης αμπελουργίας. Η αποσταγματοποιία που παράγει το μπράντυ Ararat ιδρύθηκε το 1887. Αποστάζει κρασιά τοπικών ποικιλιών και μετά την παλαίωση των αποσταγμάτων για 10 χρόνια, εξειδικευμένοι master blenders τα παντρεύουν μεταξύ τους.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Αλκοολικός βαθμός: 40%
Τιμή: 35,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Στο άρωμα αρκετά εκφραστικό με χαρακτήρα βανίλιας, καφές, σακολάτας και γήινες νότες. Στόμα με τον ίδιο χαρακτήρα μαλακό και αρωματικό.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Τα αποστάγματα αυτού του τύπου μπορούμε να δούμε ως συνοδευτικά τους ξηρους καρπούς, ξηρά φρούτα ή μικρά κομμάτια σοκολάτας.

Σημ. Όταν μιλάμε για Μπράντυ εννοούμε τα ποτά που προέρχονται από την απόσταξη των κρασιών. Όταν μιλάμε για Κονιάκ, θα πρέπει να ξέρουμε ότι είναι ένα Μπράντυ από την ομώνυμη περιοχή της Γαλλίας. Άρα η λέξη Μπράντυ είναι περιγραφική μιας ομάδας απόσταγμάτων, απ’ όποια περιοχή και αν προέρχονται.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

 

Αγορά!

Δείτε επίσης:

Ευλογημένη Γη, Οινοποιείο Βούλγαρη

Γιώργος Βέκιος. Το Merlot είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου που έχει καταγωγή από την Γαλλ…