Οινοποιείο Τρουπή: από τα πλούσια αρώματα της Αρκαδικής γης

Το Οινοποιείο Τρουπή βρίσκεται στην καρδιά των αμπελώνων της Μαντινείας σε υψόμετρο 700μ. στην περιοχή Φτέρη. Πρόκειται για μία οικογενειακή σύγχρονη επιχείρηση, μικρής δυναμικότητας, που στηρίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμφιάλωση οίνου από τα ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας. Η ενασχόληση της οικογενείας ξεκινά από τον Ιωάννη Τρουπή στα μέσα της δεκαετίας του΄70, ενώ τα τελευταία χρόνια ο Τάσος Τρουπής, αξιοποιώντας την εμπειρία και το μεράκι του για το αμπέλι, έχοντας συμπαραστάτες τα παιδιά του, δημιούργησε μια μονάδα παραγωγής και οινοποίησης.

Μαντίνεια 2016

Μοσχοφίλερο
Π.Ο.Π. Μαντίνεια
12,5%vol

Ξανθό λαμπερό με ασημένιες ανταύγειες. Γλυκό άρωμα λουλουδιών και κυρίως τριαντάφυλλου, νότες λίτσι και γλυκά εσπεριδοειδή στην μύτη. Γεμάτο στόμα, ζωηρή οξύτητα και αρώματα παρόμοια με τις μύτης μαζί με νύξεις ροδάκινου και λουλούδια λεμονιάς.

Τομή 2016

Μοσχοφίλερο
Π.Γ.Ε. Αρκαδία
13%vol

Χρώμα που μοιάζει με αυτό της φλούδας του κρεμμυδιού. Πλούσια γλυκά μοσχατίζοντα αρώματα και αρώματα λουλουδιών, τριαντάφυλλου και γλυκό σταφύλι. Γεμάτο στόμα με δροσερή οξύτητα, αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών και διακριτικές νότες γλυκών μπαχαρικών, όπως γαρίφαλο.