Ποτοποιία Χατζόπουλος: αρώματα και γεύσεις από Αλεξανδρούπολη

0
✒ Επιμέλεια κειμένου: Τζέλα Βέκιου

Όλα ξεκίνησαν σε ένα μικρό καφενέ στο χωριό Γιαούπ της Μικράς Ασίας, όταν ο Γιώργος Χατζόπουλος άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα αποστάγματα της οικογένειας. Το 1922 όταν αναγκάστηκε να αποχωριστεί τον τόπο του, με μόνη αποσκευή την τέχνη του, οδήγησε την οικογένειά μέχρι την Αλεξανδρούπολη, όπου και ξαναέχτιζε την ζωή του και τον καφενέ του. Σήμερα οι απόγονοι και κληρονόμοι της παράδοσής του, συνεχίζουν αυτό το ταξίδι, πλημυρίζοντας με αρώματα και γεύσεις τα ποτήρια μας…

Ούζο Χατζόπουλος  διπλής απόσταξης // 40%vol

Πλούσιο γαλακτώδες λευκό χρώμα και έντονα αρώματα γλυκάνισου. Απαλή γεύση και ζεστό στόμα, με τον γλυκάνισο να επιμένει στην μακρά επίγευση. Διακριτικές νότες μαστίχας, βοτάνων, βανίλιας και εσπεριδοειδών ολοκληρώνουν ένα πολύπλοκο γευστικό μπουκέτο.

Τσίπουρο Χατζόπουλος χωρίς γλυκάνισο // 40%vol

Ένας πικάντικος γευστικός χαρακτήρας που ξεκινάει με αρώματα λουλουδιών και ολοκληρώνεται με νότες μπαχαρικών και κυρίως αυτές του κακάου και του καφέ. Στόμα μαλακό και απαλό, που καταλήγει σε μία επίγευση που μας θυμίζει αρωματικά την πρώτη υλη, το σταφύλι.

#Dtsipouro #Douzo