Voreia Beers: για τους απανταχού εραστές της μπίρας…

Η ιστορία ξεκίνησε στις Σέρρες το 2013 και όπως ξεκινάνε όλες οι όμορφές ιστορίες περιλαμβάνει μια παρέα, ένα αγαπημένο στέκι, μπίρες που έρρεαν άφθονες (φυσικά) και… μία δόση τρέλας, τοση όση χρειάζεται για να παρθεί η απόφαση και να δημιουργηθεί η Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος Ε.Ε. «Siris MicroBrewery». Από τοτε μέχρι σήμερα η εταιρεία συνεχίζει να παρέχει στην ελληνική και διεθνή αγορά φρέσκες, υψηλής ποιότητας και γευστικής αξίας μπίρες, από τις καλύτερες βύνες και ποικιλίες λυκίσκου. Πάμε να γνωρίσουμε 3 από αυτές?

Wit Beer

Απαστερίωτη, αφιλτράριστη

Βαθύ ξανθό θολό χρώμα με υψηλό επίμονο αφρισμό.
Φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών, μπισκότο, ψωμί, καραμέλα και μπαχαρικά όπως κορίανδρος, πιπερόριζα, κάρδαμο και γαρύφαλλο.
Με μέτριο σώμα και ελαφριά πικράδα που διακρίνεται περισσότερο στην επίγευση – αυτή η Βέλγικη παραδοσιακή συνταγή – δροσιστική και ντελικάτη, καταναλώνεται ιδανικά στους 6°C.

Smoked Amber Ale

Απαστερίωτη, αφιλτράριστη

Λαμπερό πορτοκαλί θολό χρώμα με χαμηλό αφρισμό.
Αρωματικά χαρακτηρίζεται από βυνώδη γεύση και καπνιστά αρώματα καπνού, ξύλου, πάπρικας και μπέικον με διακριτικές νύξεις μαύρης σταφίδας.
Με πλούσιο γεμάτο σώμα, ελαφριά πικράδα και μακρά επίγευση, αυτή η συνταγή – η νικητήρια του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών – καταναλώνεται ιδανικά στους 8°C.

Stout Beer

Απαστερίωτη, αφιλτράριστη

Μαύρου χρώματος με χαμηλό καφέ αφρισμό.
Πολυπλοκότητα αρωμάτων φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ, μόκας, bitter σοκολάτας και κακάου συνοδευόμενα από νότες μαύρων φρούτων.
Με γεμάτο σώμα, μαλακό στόμα, μέτρια πικράδα και επίγευση καφέ, αυτή η χορταστική μπίρα – που για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται 6 διαφορετικές βύνες – καταναλώνεται ιδανικά στους 8°C.

Δείτε επίσης:

Δοκιμάζοντας τις βραβευμένες Ammousa και De’KA5 του Γιώργου Ντάνου

Τζέλα Βέκιου. Ο Γιώργος Ντάνος είναι μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα και έχει αδυναμία…