Tequila και Mezcal σε κρίσιμο σταυροδρόμι

0
photo-tequilashot
✒ Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Βέκιος

Η Tequila και το Mazcal, τα δύο πολύ γνωστά ποτά του Μεξικό, παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια έλλειψη πρώτης ύλης πράγμα που βάζει σε προβληματισμό τους παραγωγούς. Ο μεγάλος χρόνος, 8 – 9 χρόνια, που απαιτείται μέχρι ο κάκτος να φτάσει στο κατάλληλο μέγεθος και βαθμό ωριμότητας, καθώς και η ασθένεια που ονομάζεται Aids της Agave που πλήττει τις καλλιέργειες καταστρέφοντας τα φυτά, έχουν αποθαρρύνει αρκετούς μικρούς καλλιεργητές. Τώρα οι μεγάλοι παραγωγοί αναζητούν λύσεις και στρέφονται σε άλλες πρώτες ύλες για την παραγωγή του αποστάγματος, τουλάχιστον για τα φτηνά τους προϊόντα, όπως γλυκοπατάτες, σακχαρότευτλα και ζαχαροκάλαμο. Από ότι φαίνεται η Tequila και το Mezcal βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι και ο δρόμος που θα ακολουθήσουν θα παίξει σημαντικό ρόλο για το μέλλον τους.

#Dnews