Syrah, Potsios Wine

Γιώργος Βέκιος

Η οικογενειακή επιχείρηση “Πότσιος” δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία οίνου και αλκοολούχων ποτών. Οι φιάλες του κρασιού είναι αριθμημένες ως ένδειξη περιορισμένης παραγωγής που στοχεύει στην ποιότητα. Το κρασί παράγεται από ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμφιλοχικό Άργος. Προϊόντα τους είναι τα λευκά, “Αλεπού”, “Ασύρτικο”, “Ασύρτικο – Μαλαγουζιά” και τα ερυθρά “Πελεκάνος”, “Merlot” και το “Syrah” που δοκιμάζουμε σήμερα.

Πρόσθετες πληροφορίες

Εσοδεία: 2013
Κατηγορία: Ποικιλιακός οίνος
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Ποικιλία: Syrah
Αλκοόλ: 13% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Πυκνό χρώμα ρουμπινί αλλά με κεραμιδί αποχρώσεις της ενηλικίωσης. Ώριμο άρωμα με νότες γλυκό κεράσι, βύσσινο και αποξηραμένα δαμάσκηνα. Ευχάριστο, αρκετά μαλακό με τανίνες που χαϊδεύουν βελούδινα το στόμα. Διακριτικές νότες ξύλου με μέτρια διάρκεια στην επίγευση.

Γευστικοί συνδυασμοί

Ένα κρασί με ώριμο χαρακτήρα και μαλακές τανίνες θέλει το κρέας, που θα το συντροφέψει να έχει αντίστοιχα ήπιο χαρακτήρα. Δοκιμάστε τον αγριόχοιρο a la Bourgignon. Γλυκιά ήπια σάλτσα που στο μαγείρεμα έχει συμβάλλει και το κρασί. Σερβίρετε στους 16-18 °C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα

Δείτε επίσης:

The Anatomy of Five Savatianos / Η Ανατομία Πέντε Σαββατιανών

Τζέλα Βέκιου Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis έλαβε χώρα μι…