Roussas Wine: μια ομάδα με πάθος για την δημιουργία ξεχωριστών κρασιών

Εδώ και 8 περίπου χρόνια στην περιοχή «Βράχος» του όρους Όθρυς στην Κεντρική Ελλάδα και σε υψόμετρο 400μ. το Κτήμα Roussas διατηρεί με φροντίδα τον ιδιόκτητο αμπελώνα του, παράγοντας σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Για την παραγωγή των κρασιών ακολουθείται η παραδοσιακή οινοποίηση, ενώ τα βαρέλια που χρησιμοποιούνται κατασκευάζονται στο Μέτσοβο από ξύλο ελληνικής βελανιδιάς, το οποίο δίνει λιγότερο έντονους τόνους στο κρασί.

*Σύμφωνα με τον Ησίοδο το βουνό που βρίσκεται ο αμπελώνας υπήρξε το ορμητήριο των Τιτάνων εναντίων των θεών του Ολύμπου.

Roussas Λευκός

Μαλαγουζιά, Chardonnay
2016
13% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Λαμπερό κίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Έντονο μοσχατίζον άρωμα, αρώματα τροπικών φρούτων και λίτσι μαζί με νότες φυτικότητας και πράσινου πιπεριού. Καλό στόμα με δροσερή οξύτητα, ακολουθούμενα από μια καλής διάρκειας επίγευση.

Roussas Ερυθρός

Cabernet Sauvignon, Syrah
2013
13,5% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα σκούρο ρουμπινί με καστανές ανταύγειες. Αρώματα μαύρων φρούτων και πικάντικων και γλυκών μπαχαρικών (πιπέρι, κακάο), διακριτικές ανθικές νότες και νύξεις δέρματος. Γεμάτο στόμα με πλούσιες τανίνες, όχι αιχμηρές και ισορροπημένη οξύτητα.

Δείτε επίσης:

Δοκιμάζοντας τις βραβευμένες Ammousa και De’KA5 του Γιώργου Ντάνου

Τζέλα Βέκιου. Ο Γιώργος Ντάνος είναι μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα και έχει αδυναμία…