#WineTasting : Cabernet Sauvignon, Νέστωρ

0
nestor-cabernet
✒ Κείμενο: Γιώργος Βέκιος

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας “ο Νέστωρ” προώθησε μέσω των μελών του την καλλιέργεια αλλοδαπών (κυρίως γαλλικών) ποικιλιών. Το πείραμα πέτυχε και για πολλά χρόνια με επιτυχία ο Συνεταιρισμός αποτελούσε πηγή προμήθειας, προς οινοποιούς, κρασιών από αλλοδαπές ποικιλίες. Το 2015, η κρίση οδήγησε τον συνεταιρισμό σε συνεργασία με μια δυναμική οινοποιητική εταιρεία αυτή του Σπύρου Λαφαζάνη. Σήμερα με μια αρκετά εκτεταμένη γκάμα προϊόντων, προωθούνται τα προϊόντα της περιοχής ανάμεσα στα οποία και η σημερινή μας πρόταση.

Cabernet Sauvignon | Νέστωρ

  • Cabernet Sauvignon
  • Π.Γ.Ε. Τριφυλία
  • 13% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Έντονα βαθύ ερυθρό με ακόμα ερυθρές ανταύγειες. Μύτη μέτριας έντασης, το φραγκοστάφυλο είναι η πρώτη εντύπωση αλλά σύντομα υπερισχύουν οι νότες μπαχαρικών (ιδιαίτερα το μαύρο πιπέρι) και ο κέδρος. Στο στόμα μέτριο σώμα, ελαφρές τανίνες που θα του επιτρέψουν να ωριμάσει για ένα ακόμα χρόνο στην φιάλη. Κρασί για άμεση κατανάλωση αλλά και σύντομη παλαίωση.

Γευστικοί συνδυασμοί

Ψητά κρέατα στην σχάρα, όχι ιδιαίτερα λιπαρά (μοσχάρι, κοτόπουλο). Στην κατσαρόλα μαγειρεμένα με ελαφρές σάλτσες πιπεράτες και με μπαχαρικά, σβήσιμο με το ίδιο κρασί.

#Dwine