Μαλαγουζιά Natura, Κτήμα Ζαφειράκη

Γιώργος Βέκιος

Η οικογένεια Ζαφειράκη ασχολείται με την αμπελουργία στην περιοχή του Τύρναβου για περισσότερο από 100 χρόνια. Ο συνεχιστής της παράδοσης Χρήστος Ζαφειράκης εμφιάλωσε το 2005 από ιδιόκτητα κτήματα το πρώτο κρασί. Καλλιεργούνται Ελληνικές και ξένες ποικιλίες (Λημνιώνα, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Chardonnay, Sangiovese, Syrah, Merlot) με βιολογικό τρόπο στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου. Η ζύμωση και η ωρίμανση του κρασιού, που παρουσιάζω, έχει γίνει σε βαρέλι και έχει διαρκέσει 12 μήνες.

Πρόσθετες πληροφορίες

Εσοδεία: 2016
Κατηγορία: Ποικιλιακός Τυρνάβου
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Αλκοόλ: 13,0 % Vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Λαμπερό χρυσό πράσινο χρώμα. Διαθέτει άρωμα που θυμίζει ένα μπουκέτο λουλουδιών (τριαντάφυλλο, βιολέτα, γιασεμί). Στο στόμα αρκετά μαλακό και γλυκό, έχει πλούσιο σώμα με ωραίες βαρελίσιες τανίνες. Αρώματα ψωμιού από το βαρέλι συμπληρώνουν την γευστική εικόνα.

Γευστικοί συνδυασμοί

Αν και είναι ένα λευκό κρασί, η ωρίμανση στο βαρέλι το έχει ενισχύσει γευστικά οπότε μπορεί να συνοδέψει κρέας. Προτείνεται μοσχαράκι κατσαρόλας με κρέμα γάλακτος. Επίσης και ζυμαρικά ή και παστίτσιο.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα

Δείτε επίσης:

The Anatomy of Five Savatianos / Η Ανατομία Πέντε Σαββατιανών

Τζέλα Βέκιου Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis έλαβε χώρα μι…