Lazaris: 4 Γλυκές προτάσεις από το νησί των Φαιάκων

lazaris
✒ Κείμενο: Τζέλα Βέκιου

Το νησί των Φαιάκων, μας στέλνει τις γλυκές του ευχές… και προτάσεις! Η Ποτοποιία Lazaris, που έχει τις ρίζες της στο 1924, συνεχίζει με πάθος την γαστρονομική παράδοση της Κέρκυρας αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος ακολουθώντας τις τοπικές συνταγές. Στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της, παράγεται το Kumquat, το πλέον παραδοσιακό λικέρ του νησιού, με στόχο την μύηση του σύγχρονου, παγκόσμιου καταναλωτή στις αυθεντικές γεύσεις μιας άλλης εποχής. Εμείς στο D-FiLES δοκιμάσαμε τέσσερα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

Crema di Limoncello Liquore

  • 15% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χρώμα γαλακτώδες κίτρινο. Αρώματα lime, άνθη εσπεριδοειδών, λεμονιού αλλά και φύλων λεμονιάς. Στόμα γλυκό με αρώματα που θυμίζουν καραμέλες λεμονιού με κάποιες νότες πράσινων φύλων.

Limoncello Liquore

  • 30% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Έντονο κίτρινο χρώμα με πρασινωπή χροιά. Καθαρό, έντονο άρωμα λεμονιού, λουίζας και κάρδαμο . Στόμα γλυκό και αλκοολούχο, με έντονα λεμονάτα αρώματα και νότες νεραντζιού.

Kumquat Cream Liqueur

  • 15% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών μεταξύ λεμονιού και μανταρινιού, με άνθη νεραντζιάς στο φόντο. Στόμα γλυκό και λιπαρό με αρώματα ανθέων και ροδόνερο, ιδιαίτερα στο τελείωμα.

Corfu Kumquat Liqueur

  • 20% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Πορτοκαλί με κοκκινωπή χροιά. Άρωμα αλκοόλης και ώριμου καραμελωμένου φρούτου (φρουί γλασσέ). Στόμα θερμό με αρώματα και πάλι φρούτων και νότες ροδόνερου στο τελείωμα.

#Dliqueur

Δείτε επίσης:

Οινοποιείο Μοσχόπολις: με προσήλωση στην ποιότητα…

✒ Επιμέλεια κειμένου: Τζέλα Βέκιου Η Μοσχόπολη ήταν ένα φωτεινό προπύργιο που σήκωσε το βά…