Lazaris: 4 Γλυκές προτάσεις από το νησί των Φαιάκων

Το νησί των Φαιάκων, μας στέλνει τις γλυκές του ευχές… και προτάσεις! Η Ποτοποιία Lazaris, που έχει τις ρίζες της στο 1924, συνεχίζει με πάθος την γαστρονομική παράδοση της Κέρκυρας αναβιώνοντας γεύσεις και αρώματα του παρελθόντος ακολουθώντας τις τοπικές συνταγές. Στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της, παράγεται το Kumquat, το πλέον παραδοσιακό λικέρ του νησιού, με στόχο την μύηση του σύγχρονου, παγκόσμιου καταναλωτή στις αυθεντικές γεύσεις μιας άλλης εποχής. Εμείς στο D-FiLES δοκιμάσαμε τέσσερα από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε:

Crema di Limoncello Liquore

15% vol
Χρώμα γαλακτώδες κίτρινο. Αρώματα lime, άνθη εσπεριδοειδών, λεμονιού αλλά και φύλων λεμονιάς. Στόμα γλυκό με αρώματα που θυμίζουν καραμέλες λεμονιού με κάποιες νότες πράσινων φύλων.

Limoncello Liquore

30% vol
Έντονο κίτρινο χρώμα με πρασινωπή χροιά. Καθαρό, έντονο άρωμα λεμονιού, λουίζας και κάρδαμο . Στόμα γλυκό και αλκοολούχο, με έντονα λεμονάτα αρώματα και νότες νεραντζιού.

Kumquat Cream Liqueur

15% vol
Χαρακτηριστικό άρωμα εσπεριδοειδών μεταξύ λεμονιού και μανταρινιού, με άνθη νεραντζιάς στο φόντο. Στόμα γλυκό και λιπαρό με αρώματα ανθέων και ροδόνερο, ιδιαίτερα στο τελείωμα.

Corfu Kumquat Liqueur

20% vol
Πορτοκαλί με κοκκινωπή χροιά. Άρωμα αλκοόλης και ώριμου καραμελωμένου φρούτου (φρουί γλασσέ). Στόμα θερμό με αρώματα και πάλι φρούτων και νότες ροδόνερου στο τελείωμα.

Δείτε επίσης:

Δοκιμάζοντας τις βραβευμένες Ammousa και De’KA5 του Γιώργου Ντάνου

Τζέλα Βέκιου. Ο Γιώργος Ντάνος είναι μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα και έχει αδυναμία…