Chardonnay Barrel Fermeted, Κτήμα Κοκοτού

Γιώργος Βέκιος.

Ποιός δεν γνωρίζει το Πεντελικό μάρμαρο, αυτό που χτίστηκε ο Παρθενώνας; Να όμως που η Πεντέλη έχει και μια άλλη πλευρά. Στην κυριολεξία άλλη πλευρά αφού στις πλαγιές της, με βόρειο προσανατολισμό, ένα Κτήμα αναδεικνύει τις άλλες δυνατότητες του βουνού. Ο Γ. Κοκοτού, μαζί με την σύζυγό του Άννα, δημιούργησαν το 1980 ένα αμπελώνα 70 στρεμμάτων με διεθνείς ποικιλίες. Σήμερα θα δοκιμάσουμε το Chardonnay που έχει ζυμώσει και ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Βορ. Πλαγιές Πεντελικού
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Ποικιλία: Chardonnay
Αλκοόλ: 12,5% vol

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Ελαφρά χρυσαφένιο χρώμα. Η μύτη θυμίζει κυρίως εσπεριδοειδή και διακριτικά το βαρέλι. Στο στόμα όμορφο ξεκίνημα, καλή οξύτητα που αναπτύσσεται, εμφανίζεται στην συνέχεια και η οποία αποτελεί ένα “όπλο” για το κρασί που μπορεί να παλαιώσει για 2 – 3 χρόνια. Καλή διάρκεια στο στόμα με εμφάνιση του αρώματος του βαρελιού ως ψημένο κάστανο.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Για τους φίλους του φίνου φαγητού (ψάρια) θα προτείνουμε να χρησιμοποιήσουν το κρασί με σεβασμό και να συνοδέψουν ψητά ψαριά. Η καλή οξύτητα του κρασιού μπορεί να αντέξει την πίεση μιας ελαφρά λιπαρής σάλτσας (στα όρια θα είναι και ένα τηγανιτό ψάρι π.χ. μπαρμπούνι).

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Τσίπουρο Κανένας, Ε. Τσάνταλης Α.Ε.

Γιώργος Βέκιος. Το Τσίπουρο, στα πρώτα του βήματα, δεν ήταν παρά μια προσπάθεια των αμπελο…