«Geometria» Μαλαγουζιά, Οινοποιία Λαφαζάνη

Γιώργος Βέκιος.

Tο 1946, ο Βασίλειος Λαφαζάνης ξεκίνησε να φτιάχνει κρασί στην περιοχή του Πειραιά και το 1960 κατασκευάζεται ένα καινούργιο οινοποιείο στην Μαγούλα Αττικής. Επόμενος σταθμός είναι το 1985, όταν η δεύτερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία. Το 1993, με πρωτοβουλία του Σπύρου Λαφαζάνη, κατασκευάζεται ένα σύγχρονο οινοποιείο στη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Νεμέα. Αξιοποιώντας το Αγιωργίτικο αλλά και πολλές άλλες ποικιλίες, εγχώριες και διεθνείς, δημιούργησε κρασιά υψηλής ποιότητας, που αντανακλούν την άριστη τεχνογνωσία της εταιρείας και το ποιοτικό δυναμικό της περιοχής. Το 2012 ξεκίνησε η παραγωγή Αποσταγμάτων με έμφαση στο τσίπουρο από στέμφυλα των πιο φημισμένων ποικιλιών της Πελοποννήσου.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2017
Κατηγορία: ΠΓΕ Πελοπόννησος
Τύπος: Λευκός ξηρός
Ποικιλία: Μαλαγουζιά
Αλκοόλ: 12,00 % vol
Τιμή: 7,00 ευρώ

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Απαλό κίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες χαρακτηριστικό μιας καλής οινοποίησης. Στο ποτήρι αποκαλύπτει ένα ανθικό άρωμα κυρίως λευκά άνθη (γιασεμί, τριαντάφυλλο). Η καλή ζύμωση του έχει προσδόσει και αρωματικές εξάρσεις από φρούτα (ροδάκινο, αχλάδι). Στο στόμα ευχάριστο με καλά ισορροπημένη δομή. Αφήνει αρωματικές αναμνήσεις ακόμα και μετά την κατάποση.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρες σάλτσες και ελαφρώς λεμονάτα μαγειρευτά λευκά κρέατα. Καταναλώνεται δροσερό σε θερμοκρασία 10 °C.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

R, Orealios Gaea

Γιώργος Βέκιος. Το κρασί αυτής της εβδομάδας προέρχεται από μία λευκή ποικιλία αμπέλου που…