Home DrinkTeam

DrinkTeam

Τζέλα Βέκιου

◊ ΕΚΔΟΤΡΙΑ ◊
Απόφοιτη του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και κάτοχος του Higher International Certificate του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.). Έχει εργαστεί σαν εποχιακός οινολόγος κατά την διάρκεια του τρύγου στην Τρίπολη (Μπουτάρης Οινοποιητική) και σαν ανεξάρτητος οινολόγος σε διάφορα οινοποιεία στην περιοχή των Μεσογείων. Αυτήν την στιγμή διατελεί Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) και είναι η εκδότρια – εκτός του περιοδικού D-FiLES – του κλαδικού περιοδικού ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, με θέμα το αμπέλι και το κρασί.

Γιώργος Βέκιος

◊ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ◊
Κάτοχος του Εθνικού Διπλώματος Οινολογίας του Πανεπιστημίου του Bordeaux. Έχει εργαστεί στις μεγαλύτερες ελληνικές οινοποιίες (Βότρυς, Α.Π. Καμπάς Α.Ε., Ι. Μπουτάρης & Υιός Α.Ε.) και από το 1992 μέχρι το 2012 εργάστηκε σαν ανεξάρτητος σύμβουλος οινολόγος σε διάφορα οινοποιεία. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα αρθρογραφώντας για το κρασί (Γεύση, Γεύση – Κουζίνα, Οινοχόος, Οινοπνεύματα κ.α.) ενώ ταυτόχρονα έχει γράψει σε συνεργασία με άλλους τα βιβλία: «Το βιβλίο του Κρασιού», «Από την Κάβα και την Κουζίνα» και «Το Ξίδι». Τέλος, είναι ο δημιουργός – και τώρα πια ο Σύμβουλος Έκδοσης – του κλαδικού περιοδικού ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ.

Κώστας Λώνης

◊ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ◊
Απόφοιτος του Τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος του Level 3 Certificate in Wine and Spirits από το Wine & Spirit Educational Trust (W.S.E.T.). Το 2006 και για τα επόμενα 7 χρόνια ζούσε το όνειρο δουλεύοντας σαν ζυθοποιός στην Craft Microbrewery ενώ ταυτόχρονα δούλευε σαν πωλητής στην κάβα «Πάθος & Οίνος». Το 2012 αποφάσισε να αλλάξει ρότα και ξεκίνησε να δουλεύει στο wine bar «Η Πύλη του Κρασιού», ενώ από το 2014 μέχρι και σήμερα θα τον βρείτε στο Oinoscent Wine Cellar & Bar. Αφιερώνει τον ελεύθερο και μη χρόνο του, αρθρογραφώντας για την μπύρα, στήνοντας γευσιγνωσίες και ταξιδεύοντας.

Ηλίας Διαμαντόπουλος

◊ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ◊
Πτυχιούχος Οινολόγος & Τεχνολόγος Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παρακολούθησε εντατικό σεμινάριο για τον ευρωπαϊκό αμπελώνα στο Πανεπιστήμιο της Angers και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο «Αμπελουργίας – Οινολογίας» από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει λάβει μέρος σε τρύγους στα Μεσόγεια Αττικής και στην Κρήτη, ενώ έχει εργαστεί στο Τμήμα Οίνου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής οινολογίας στον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde και ως οινοχόος σε wine bar. Παράλληλα συνεργάζεται και με οινολογικό εργαστήριο.

Αλεξάνδρα Γκισλή

◊ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ◊
Aπόφοιτη του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, ενώ κατέχει το τρίτο επίπεδο διδασκαλίας του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirit Education Trust (W.S.E.T.). Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Ινστιτούτο Αμπελοκαλλιέργειας Forschungsanstalt του Geisenheim της Γερμανίας. Εργάστηκε αρχικά ως οινολόγος στο Αναλυτικό Εργαστήριο Τσακαλίδης, στην συνέχεια ως υπεύθυνη παραγωγής στο Κτήμα Γκλίναβος και κατόπιν ως υπεύθυνη πωλήσεων στην Alinda A.Ε. Από το 2010 εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων στην Αμπελοοινική ΙΚΕ, ενώ παράλληλα διατελεί αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.ΠΟ.).