Botanic Ρετσίνα Brut, Οινοποιείο Νικολού

Γιώργος Βέκιος.

Με βαθιές ρίζες στα Μεσόγεια, ο οινολόγος και οινοποιός Βασίλης Νικολού, προχώρησε σε μια παράτολμη κίνηση με την παραγωγή της Αφρώδους Ρετσίνας. Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι η ρετσίνα παραδοσιακά στην Αττική είχε πάντα ανθρακικό, και αυτό το θεωρούσαν ιδιαίτερα θετικό. Στο οινοποιείο του στο Κορωπί, ο παραγωγός οινοποιεί την τοπική ποικιλία το Σαββατιανό, αλλά και Μοσχάτο Αλεξανδρείας από την Λήμνο, Μαλαγουζιά, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay από την Βόρεια Αττική, Αγιωργίτικο από την ορεινή Νεμέα και Μοσχοφίλερο από τη Μαντινεία.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Εσοδεία: 2016
Κατηγορία: Ποικιλιακός
Τύπος: Αφρώδες
Ποικιλία: Σαββατιανό
Αλκοόλ: 12,5 %
Τιμή: 15,00

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά:

Xρώμα ανοιχτό λεμονί με άφθονο αφρισμό. Λεπτά αρώματα φρούτων (κυρίως μπανάνα) έρχονται να μας διεγείρουν το ενδιαφέρον ενώ ακολουθεί διακριτικό το άρωμα του πεύκου. Στη γεύση είναι δροσιστικό και πικάντικο με το άρωμα του ρετσινιού να είναι, εδώ, πιο ευδιάκριτο.

Γευστικοί συνδυασμοί:

Μια ιδιαίτερη ρετσίνα που μπορεί να συνοδεύσει θαλασσινούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Όμως φροντίστε τα πιάτα να μην έχουν γλυκειές νότες καθώς το ανθρακικό θα σας δώσει την αίσθηση ότι το κρασί είναι όξινο.

Ραδιοφωνικό απόσπασμα:

Δείτε επίσης:

Τσίπουρο Κανένας, Ε. Τσάνταλης Α.Ε.

Γιώργος Βέκιος. Το Τσίπουρο, στα πρώτα του βήματα, δεν ήταν παρά μια προσπάθεια των αμπελο…