Blog

Τι νέο δοκίμασε η ομάδα του περιοδικού αυτήν τη φορά? Βρήκε καινούρια «διαμαντάκια» να σας προτείνει, που θα «γαργαλίσουν» τους ουρανίσκους σας? Με ποιόν συνομίλησε τώρα και τι νέο έμαθε από αυτόν? Ποιό μαγαζί επισκέφτηκε και προτείνει για τα επόμενα νυχτοπερπατήματα σας? Αυτά και άλλα πολλά παρακάτω...

Δοκιμάζοντας τις βραβευμένες Ammousa και De’KA5 του Γιώργου Ντάνου

στην κατηγορία  :  Blog

Τζέλα Βέκιου. Ο Γιώργος Ντάνος είναι μηχανολόγος μηχανικός από την Πάτρα και έχει αδυναμία στην μπίρα. Μάλιστα, το ενδιαφέρον του είναι τόσο μεγάλο που ξέφυγε από την κατανάλωση και πέρασε στην παραγωγή: «ρούφηξε» ότι πληροφορίες μπορούσε να διαβάσει γύρω από αυτήν, ξεκίνησε σιγά-σιγά την ενασχόλησή του με το homebrewing και διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ερασιτεχνικής Ζυθοποίησης! Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να …

The Anatomy of Five Savatianos / Η Ανατομία Πέντε Σαββατιανών

στην κατηγορία  :  Blog

Τζέλα Βέκιου Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis έλαβε χώρα μια πολύ ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία 19 Σαββατιανών που είχε σαν στόχο την ανάδειξη του αμπελώνα της Αττικής και του terroir αυτής. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η ένωση οινοποιείων Wines of Athens σε συνεργασία με το κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW και το W.S.P.C. Αυτά όσον αφορά τα διαδικαστικά και περνάμε …

Οινοποιείο Μοσχόπολις: με προσήλωση στην ποιότητα…

στην κατηγορία  :  Blog

Η Μοσχόπολη ήταν ένα φωτεινό προπύργιο που σήκωσε το βάρος της συνέχισης της βυζαντινής πολιτισμικής κληρονομιάς σε μία εποχή που η Βαλκανική βρισκόταν στα ταραγμένα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν η πόλη που ονομάσθηκε από τους ιστορικούς «Νέα Αθήνα» λόγω του πλούτου, της παιδείας, του εμπορίου, των γραμμάτων και των τεχνών. Από εκεί πήρε το όνομά του και το Οινοποιείο …

Roussas Wine: μια ομάδα με πάθος για την δημιουργία ξεχωριστών κρασιών

στην κατηγορία  :  Blog

Εδώ και 8 περίπου χρόνια στην περιοχή «Βράχος» του όρους Όθρυς στην Κεντρική Ελλάδα και σε υψόμετρο 400μ. το Κτήμα Roussas διατηρεί με φροντίδα τον ιδιόκτητο αμπελώνα του, παράγοντας σύμφωνα με τα πρότυπα βιολογικής καλλιέργειας τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Μαλαγουζιά και Chardonnay. Για την παραγωγή των κρασιών ακολουθείται η παραδοσιακή οινοποίηση, ενώ τα βαρέλια που χρησιμοποιούνται κατασκευάζονται στο Μέτσοβο …

Οινοποιείο Μάναλης: αναβιώνοντας τον χαμένο αμπελώνα της Σικίνου

στην κατηγορία  :  Blog

Στο κυκλαδίτικο νησί Σίκινο, το οποίο το αρχαιότερο όνομα του κατά τον Πλίνιο και τον Στέφανον τον Βυζάντιον ήταν «Οινόη», συναντάμε το Οινοποιείο Μάναλη που δημιουργεί με μεράκι και πάθος κρασί. Το οινοποιείο έγινε επισκέψιμο τον Ιούλιο του 2008, περιλαμβάνοντας δοκιμή και αγορά των κρασιών, ξενάγηση στην κάβα, παρουσίαση φωτογραφικού υλικού της διαδικασίας παραγωγής, εστιατόριο με παραδοσιακά εδέσματα και δυνατότητα …

Vaptistis Winery: με αγάπη και μεράκι από την Τήνο…

στην κατηγορία  :  Blog

Με αφετηρία την αγάπη για την Τήνο, η Vaptistis Winery δημιούργησε τον αμπελώνα και το οινοποιείο της «στελεχώνοντας» τα αποκλειστικά με Ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού, εκείνες που διαπίστωσαν ότι προσαρμόζονται τέλεια στις συνθήκες του νησιού. Για την σημερινή ημέρα καλούμαστε να δοκιμάσουμε την λευκή ετικέτα του οινοποιείου και μέσα από αυτή να γνωρίσουμε καλύτερα το terroir της Τήνου… Vaptistis Λευκό Ασύρτικο, …

Show More

✴ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ:

♥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ: