#WineTasting : Αττικός Ουρανός, Oινοποιία Αλλαγιάννη

0
attikos-ouranos
✒ Κείμενο: Γιώργος Βέκιος

Ο αμπελώνας των Μεσογείων έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος από τα αμπέλια του, λόγω οικιστικής δόμησης και του αεροδρομίου. Αυτά όμως που απέμειναν, δεν είναι λιγότερο ποιοτικά. Μάλιστα, συχνά σε άκρες, είναι ξηρικά και με μικρές αποδόσεις. Η οινοποιία Αλλαγιάννη, με αμπέλια στην περιοχή της Μερέντα (Μαρκόπουλο), μας δίνει σήμερα ένα υπέροχο δείγμα Σαββατιανού.

Αττικός Ουρανός | Oινοποιία Αλλαγιάννη

  • Σαββατιανό

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Η οινοποίηση μιας ελληνικής ποικιλίας σύμφωνα με τις σύγχρονες τεχνικές, έχει δώσει ένα ανοιχτόχρωμο λευκό κρασί (χρυσό παλ) με αρώματα που χαρακτηρίζονται φρουτώδη, θυμίζουν κυρίως μήλο και αχλάδι. Γευστικά οι μικρές αποδόσεις των αμπελιών του εξασφάλισαν γεμάτο και αρκετά πλούσιο στόμα που αφήνει μια ευχάριστη επίγευση με το φρούτο να ξανακάνει την εμφάνισή του.

Γευστικοί συνδυασμοί

Για το σημερινό κρασί προτείνουμε ψάρι ψημένο στο φούρνο σε λαδόκολλα με μυρωδικά όπως η ρίγανη, το λεμόνι, ο μαϊντανός και το πιπέρι, που θα του δώσουν κάποια πρόσθετα αρωματικά στοιχεία.

Τιμή: 7 ευρώ

#Dwine